Νέλλη Αλεξανδροπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Είμαι η Νέλλη Αλεξανδροπούλου,  διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στην κλινική διαιτολογία και μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Διατροφολόγων. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με διάκριση, στην κλινική διαιτολογία και δημόσια υγεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου.
Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών έλαβα υποτροφία από την Βρετανική Εταιρία Διατροφής-Διαιτολογίας και εκπόνησα ερευνητική εργασία για τον ρόλο της βιταμίνης D στην λιπογένεση την οποία παρουσίασα στο συνέδριο Nutrition Futures στο Newcastle το 2018.
Η μεταπτυχιακή διατριβή μου ήταν στον τομέα της διατροφογενετικής. 
Η ερευνητική αυτή μελέτη απέσπασε το 1ο βραβείο Dean’s Research Prize Award.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, επέστρεψα στην Ελλάδα με στόχο να βοηθήσω τον άνθρωπο να αποκτήσει υγιή σχέση με το φαγητό και να υιοθετήσει ένα υγιεινό μοτίβο ζωής.
Θέλοντας να εμβαθύνω περισσότερο στον κλάδο της διατροφογενετικής πρόσφατα ολοκλήρωσα το διαδικτυακό σεμινάριο Application of Genetics in Precision Nutrition, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω βόλεϊ, ιππεύω και ταξιδεύω για να αποκτήσω νέες εμπειρίες και να διευρύνω τους ορίζοντές μου.

IMG_9422_edited.png