top of page
  • Writer's pictureLoukia Gerakiti

Bodyshaming - Χαμηλό Βάρος



Ας μιλήσουμε για το bodyshaming!


Αν διαβάσετε το γραφικό οι περισσότεροι ίσως και να θυμηθείτε, πως έχετε αναφέρει κάτι παρόμοιο σε κάποιο φίλο/συνάδελφο/γνωστό.

Σίγουρα δεν το έχετε κάνει για κακό. Το είχατε πει από νοιάξιμο, χιούμορ, ενδιαφέρον κτλ κτλ.

Όμως τα σχόλια αυτά δεν έχουν να δώσουν ούτε γέλιο, ούτε χαρά, ούτε φροντίδα.


Και μην σκεφθείτε, πως έχουμε φθάσει σε ακραίο σημείο με την κορεκτίλα (politicallycorrect) γιατί μπορώ να σας δώσω 1000 επιχειρήματα, γιατί είναι λάθος να σχολιάζουμε το αδύνατο σώμα ενός ανθρώπου.


Εκτός από το ότι μπορεί να έχει κάποιου είδους ασθένεια, χρόνια, οξεία, σωματική ή πνευματική, μπορεί, επίσης, να παλεύει με μια εξάρτηση, να πενθεί ή να προσπαθεί να ισορροπήσει μετά από μια μεγάλη αλλαγή.

‼️ Όχι!! Ακόμη και αν τους πείτε πως έχουν πάρει βάρος - και αν τους το πείτε για καλό, δεν σημαίνει πως τους βοηθάτε, πως ενθαρρύνετε την προσπάθεια τους κτλ.


Πείτε πως φαίνονται ανανεωμένοι, πως μοιάζουν χαρούμενοι, ξεκούραστοι, όμορφοι και ορεξάτοι!

Αφήστε τα σχόλια των κιλών - του σώματος & του βάρους.

Πολλές φορές μέσα στα διαιτολογικά γραφεία γίνεται bodyshaming.


Για παράδειγμα, όταν μπαίνει στο γραφείο κάποιος και στην αναμονή διασταυρώνεται με τον προηγούμενο που έχει φυσιολογικό ή χαμηλό ΔΜΣ τότε θα πει στο διαιτολόγο. "Μα καλά.. τι ήρθε να κάνει αυτός εδώ; ", "Αααχ, να ήμουν σαν και εσένα.." και φυσικά πάντα ακολουθεί γελάκι..


‼️ Όχι παιδιά δεν είναι δουλειά σας να ασχολείστε, γιατί ήρθε αυτός ή ο επόμενος εδώ.. Και ο διαιτολόγος δεν θα μπει στο φαύλο κύκλο του body shaming..

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες, προβλήματα και στόχους και είσαι εδώ για να εστιάζουμε σε σένα.


☑️ Και θίγω το θέμα με τα σχόλια για τους ανθρώπους με χαμηλό βάρος επίτηδες.. Γιατί είναι άνθρωποι με αντίστοιχα τραύματα σαν εκείνα των παχύσαρκων, όσο και αν δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό.

10 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page