top of page
  • Writer's pictureMarina Kazakidi

Hot dinners!




Φθάνετε σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα. Η πρώτη σκέψη είναι να παραγγείλετε κάτι για να φάτε. Θέλετε κάτι ζεστό και χουχουλιάρικο και δεν έχετε καμία διάθεση να φτιάξετε κάτι γιατί θα πάρει ώρα και είστε κομμάτια.. 

  • Μήπως όμως αυτό που θα παραγγείλετε δεν σας κάνει καλό?

  • Μήπως αυτή η συνήθεια εκτινάσει το budget του σπιτιού?

  • Μήπως τελικά αφού το φάτε δεν θα κοιμηθείτε καλά?

  • Μήπως επίσης χαλάτε τη σειρά που θέλετε να βάλετε στη διατροφή σας?  


Αν βρήκατε τον εαυτό σας κάπου σε αυτές τις ερωτήσεις έχω για σας μερικές ιδέες για ωραίες βραδινές ζεστές επιλογές


1.Toast με αβοκάντο και αυγό ή ομελέτα

Τι καλύτερο από τα αυγά! Θρεπτικά, πεντανόστιμα και έτοιμα στο 5’. Συνδυάστε τα με αβοκάντο ή άλλα λαχανικά πάνω από ψωμάκι ολικής για ένα πλήρες χορταστικό και φουλ θρεπτικό βραδινό. 

2.Λατρεμένο πιτσάκι πάνω σε αραβική πίτα

Βάζετε στο φούρνο μία αραβική πίτα με λίγη σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ, τυρί τριμμένο και αν έχετε λαχανικά. Ψήνετε για 5-7’ σε χαμηλή ένταση (150-160 βαθμούς) και είναι έτοιμη και απόλυτα comfort!

3.Σούπα λαχανικών 

Κατσαρολάκι, αλάτι, πιπεράκι και λαχανικά που έχετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (έτοιμα ψιλοκομμένα, γίνεται ακόμη πιο εύκολο). Βράζετε για 10-15’ (τα σουβλάκια θα έκαναν περισσότερη ώρα!) με κλειστό καπάκι σε χαμηλή ένταση για να μπορείτε να κάνετε ένα ντουζ κτλ.. Συνδυάστε με παξιμάδι και τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και είναι όνειρο

4.Ψητά λαχανικά 

Μελιτζάνες, μανιτάρια, πιπεριές και ότι άλλο έχετε μπαίνουν στο ταψί σε χοντροκομμένες λωρίδες με λίγο λαδάκι και αλατοπίπερο. Μετά από 20’ θα έχετε ένα τέλειο βραδινό γεμάτο φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και γεύση. Φτιάξτε και ένα dipάκι με γιαούρτι, λάδι, άνηθο και απολαύστε!


Τι λέτε μήπως να το προσπαθήσετε?

5 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page