top of page
  • Writer's pictureAggeliki Tzolakaki

Αρχές Συντήρησης Σωματικού Βάρους

Updated: Jan 19, 2022



Το σημαντικότερο μετά την απώλεια βάρους είναι η συντήρηση του. Αν θέλετε να δείτε πως η διατροφή που κάνετε θα είναι η τελευταία, διαβάστε παρακάτω τις αρχές συντήρησης που ακολουθούμε στο LG Nutrition Center.
  1. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ! Διατηρήστε την συχνότητα των γευμάτων. Μείνετε σταθεροί στα 3 βασικά γεύματα της ημέρας, δηλαδή το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό. Τα ενδιάμεσα σνακ θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ανάγκη για γεύματα μεγάλου όγκου και θα σας παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

  2. ΠΟΣΟΤΗΤΑ! Διατηρήστε την ποσότητα του μεσημεριανού γεύματος στα ίδια πλαίσια που έχουμε ορίσει και αυξήστε τα περιφερειακά.. Όπως το τυρί, το μέλι, τις ελιές, τα δημητριακά πρωινού, τη βρώμη, το ελαιόλαδο στη σαλάτα, τα φρούτα και ίσως κατά 25% την ποσότητα του βραδινού.

  3. ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Η ποιότητα είναι σημαντική. Αποφύγετε τα τηγανητά, τα έντονα τσιγαρίσματα, τις πολύ πυκνές σάλτσες, τα τυποποιημένα προϊόντα, τα σφολιατοειδή και τις κρέμες γάλακτος. Και αν θέλετε να φάτε κάτι τέτοιο μην το παρακάνετε στις δύο πρώτες αρχές, στη ποσότητα και στη συχνότητα..

  4. ΠΟΙΚΙΛΙΑ! Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Επιλέξτε φρούτα για σνακ και συνοδεύστε με λαχανικά τα κυρίως γεύματα σας. Επιλέξτε ωμά, βραστά, ψητά λαχανικά, ακόμα και σε συνδυασμούς.

  5. ΓΛΥΚΑ! Μετριάστε την κατανάλωση γλυκών μες στην εβδομάδα. Ιδανικά καταναλώστε τα περιστασιακά 1-2 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με ένα φρούτο. Προτιμήστε γλυκά μικρά σε μέγεθος, αλλιώς μοιραστείτε τα με κάποιον στο περίγυρο σας.

  6. ΑΛΚΟΟΛ! Προσοχή στην υπερκατανάλωση.. Αν πίνετε, καταναλώστε με βάση τα μεσογειακά πρότυπα, δηλαδή 2 μερίδες την ημέρα για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες 1 μερίδα στα πλαίσια του γεύματος.

  7. ΑΣΚΗΣΗ! Γυμναστείτε όσο περισσότερο μπορείτε με όποιον τρόπο σας ευχαριστεί! Ο WHO (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) συστήνει εβδομαδιαία τουλάχιστον 150’ αερόβιας δραστηριότητας για τόνωση του καρδιαγγειακού μας συστήματος και 75’ ενδυνάμωσης για την ενίσχυση του μυϊκού ιστού. Δηλαδή, περπατήστε ρυθμικά 3 φορές την εβδομάδα επί 50’ και κάντε 3 φορές την εβδομάδα για 25' ασκήσεις με το βάρος του σώματος, με λάστιχα ή βάρη.

  8. ΝΕΡΟ! Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για κάθε ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Θυμηθείτε πως το νερό είναι ο βασιλιάς των ροφημάτων και καλό είναι να πίνετε 1,5-2L νερού καθημερινά.

  9. ΖΥΓΙΣΗ! Καθιερώστε μία μέρα την εβδομάδα για να ζυγίζεται το βάρος σας. Παραδείγματος χάριν κάθε Πέμπτη πρωί θα ανεβαίνω στη ζυγαριά μου, χωρίς πολλά ρούχα και πριν φάω το πρωινό μου. Με αυτό το τρόπο μπορώ να παρέμβω αν παρατηρήσω σταδιακή άνοδο του βάρους μου. Είναι πολύ φυσιολογική μία διακύμανση της τάξεως ± 0,5kg/εβδομάδα. Αν δείτε όμως επαναλαμβανόμενα 1,5-2-3 kg παραπάνω τότε καλό είναι να μεριμνήσετε δεόντως. Και εδώ έρχεται το νούμερο 10.

  10. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ! Και εννοώ αυτό ακριβώς. Δεν ντρεπόμαστε να ζητήσουμε ξανά τη βοήθεια του διαιτολόγου μας. Ένας επιστήμονας διαιτολόγος διατροφολόγος έχει τη διάθεση και φυσικά την επάρκεια να κινητοποιήσει ξανά το άτομο, να βρει τις πρακτικές λύσεις και σε καμία περίπτωση δεν κριτικάρει, δεν μαλώνει ή δεν δημιουργεί στρες και άγχος στο άτομο που βρίσκεται σε μια προσπάθεια.


Είμαστε πάντα εδώ με σκοπό να σας υποστηρίξουμε!

54 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page