top of page
  • Writer's pictureLoukia Gerakiti

Διασκεδαστικά και δυναμωτικά σνακ για παιδιά!



Τα παιδάκια μας χρειάζονται ενέργεια για να αναπτυχθούν, να είναι ενεργά και δυνατά. Ο μικρός σε όγκο όμως στομαχός τους δεν τους επιτρέπουν να καταναλώνουν σε λίγα γεύματα την ενέργεια που χρειάζονται. Έτσι λοιπόν, πρέπει να τους παρέχουμε ενδιάμεσα μικρογεύματα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες σε ενέργεια, μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Ενδιάμεσα του πρωινού και μεσημεριανού έχουμε το δεκατιανό ή πρόγευμα και ενδιάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό έχουμε το απογευματινό.

Αυτά τα σνακ πρέπει να περιλαμβάνουν ποικιλία και ισορροπία υγιεινών επιλογών. Τα παιδιά βέβαια, συχνά αναζητούν τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, ζάχαρης, κορεσμένων λιπαρών και αλατιού. Προσπαθήστε να αποφύγετε αυτήν την παγίδα, σερβίροντάς τους φρέσκα παρασκευασμένα σνακς, που θα τα κερδίσουν σε οπτικό και γευστικό επίπεδο. Εξηγήστε τους, γιατί οι σοκολάτες και τα πατατάκια δεν είναι κατάλληλα. Το ότι δεν είναι υγιεινά, δεν θα τα πείσει. Είναι προτιμότερο να επιμένετε στο πόσο πιο γρήγορα θα τρέχουν, θα σκέφτονται, στο πόσο καλύτερα θα λύνουν τα παζλ, στο πόσο πιο όμορφα θα νιώθουν την κοιλίτσα τους κτλ.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές νόστιμες και εύκολες ιδέες. Παρακαλώ, πειραματιστείτε ελεύθερα! Μπορείτε να κάνετε mix & match τις κατηγορίες, έχοντας κατά νου, πως είναι πάντα ευεργετικό τα γεύματα να είναι μεικτά!

1. Φρέσκα φρούτα και πηγή μονοακόρεστων λιπαρών


- Μήλο, μπανάνα, ρόδι, νεκταρίνι, αχλάδι, κεράσια, σταφύλι, δαμάσκηνο, πορτοκάλι, φράουλες & - Αβοκάντο σε φέτες ή μικρά κυβάκια, φυσικό φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, ελιές


2. Αποξηραμένα φρούτα και πηγή πρωτεϊνών


- Μήλα, βερίκοκα, ροδάκινα, χουρμάδες, δαμάσκηνα, σταφίδες ή κράνμπερυς & - Αυγό, τυρί κίτρινο σε κυβάκια, ανθότυρο


3. Λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης


- Καρότα και φασολάκια, κουνουπίδι και μπρόκολο στον ατμό, σπανάκι ή χόρτα & - Ψωμάκι, αραβική πίτα, φρυγανιές ολικής άλεσης


4. Γαλακτοκομικά προϊόντα και φρούτα


- Τυρί κίτρινο, cottage, γιαούρτι, γάλα, κεφίρ & - Μήλο, μπανάνα, λωτός, αχλάδι


5. Όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης


- Πουρές ρεβιθιών, χούμους, μπισκοτάκια φακής, μπαλάκια από λιωμένα φασόλια & - Ψωμί ολικής, κριτσινάκι πολύσπορο


Συνδυάστε διαφορετικά χρώματα, γεύσεις και ομάδες τροφίμων.


SOS μην παραλείψετε να τα απολαύσετε και εσείς μαζί τους!

17 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page